Glenn De Boeck: "Even genieten en op naar volgende wedstrijd"

Tomas Taecke
| 5 reacties
Glenn De Boeck: "Even genieten en op naar volgende wedstrijd"
Foto: © SC

VVV-coach Glenn De Boeck bracht Venlo zondag voor het eerst in extase. De geel-zwarten hielden een punt thuis tegen landskampioen Ajax. Onze landgenoot was na afloop tevreden maar wil zich meteen focussen op het volgende duel.

"Het was genieten, maar als trainer moet je koel blijven en de spelersgroep met de voeten op de grond houden", is de coach realistisch. Tenslotte gaat het elke match gewoon om drie punten, of je nu tegen Ajax speelt of een andere club. We hebben de wedstrijd geanalyseerd en gaan nu door naar de volgende partij", aldus een nuchtere coach.

Eén punt is mooi maar VVV maakte lang aanspraak op de volle buit: "Enerzijds balen we van de uitslag, anderzijds verdiende Ajax zeker wel een punt", is De Boeck eerlijk. "We speelden een goede wedstrijd tegen een sterk team, dus ben ik wel tevreden. Als je voorstaat wil je altijd winnen, toch zag ik heel wat pluspunten. Dit seizoen lieten we bij een tegengoal snel de kopjes hangen, eigelijk was dit na de aansluitingstreffer nu ook weer zo. Toch hebben we na de gelijkmaker mentale veerkracht getoond en de puntendeling kunnen vasthouden", besluit een gelukkige VVV-trainer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties