"Die uitleg van gebrek aan ervaring is echt gezever"

Fabian Morren
| 64 reacties
"Die uitleg van gebrek aan ervaring is echt gezever"
Foto: © SC

Ex-bondscoach Aimé Anthuenis is streng voor de huidige groep van de Rode Duivels. "Het is tijd voor resultaten nu."

"Ik probeer zo rationeel mogelijk te analyseren. De vergelijking met de wedstrijden tegen Oostenrijk en Turkije vind ik niet kloppen. Tegen Turkije heeft de gemiste penalty ons de das omgedaan en tegen Oostenrijk lag het aan de doelman. Zet daar Mignolet in plaats van Bailly en die match hadden we gewonnen", zegt Anthuenis in Het Nieuwsblad.

"Enfin, voetbaltechnisch vond ik het vrijdagavond op dat slechte veld nog allemaal zo slecht niet, met voldoende druk naar voor. Alleen hebben we de kansen niet afgemaakt. Of het nu over een interland gaat of over een eersteklasser tegen een vierdeklasser: er bestaat een ongeschreven wet in het voetbal dat je de boot ingaat als je na een uur niet verder staat dan één goaltje verschil."

"En dat was dus vrijdag het geval, het had al lang 0-3 moeten staan, daarvoor waren er voldoende kansen. Ze hebben er dus zelf om gevraagd", stelt de voormalige bondscoach.

"Altijd die uitleg achteraf van gebrek aan ervaring, dat is écht gezever. Dat liedje horen we nu al twintig jaar, hoelang gaan we dat nog horen? Tijd voor resultaten nu. Het EK 2012 is weg, het zal nu voor het WK 2014 zijn, zeker? Maar ook daar wordt de concurrentie steeds groter, ik weet het niet hoor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties