Cruijff: "Real moet Mourinho stoppen"

Sam Soetaers
| 92 reacties
Cruijff: "Real moet Mourinho stoppen"
Foto: © SC

Johan Cruijff is niet te spreken over het gedrag van José Mourinho. De coach van Real Madrid ging tijdens de Supercup tegen Barcelona door het lint door met zijn vinger in het oog van Tito Vilanova, de assistent-coach van de Catalanen, te prikken.

“Het kan best zijn dat Mourinho in zijn privé-leven een goed mens is en hij is ook een prima coach, maar wat de buitenwereld van hem te zien krijgt, is wat anders”, neemt Johan Cruijff geen blad voor de mond in zijn columnn in 'El Periodico'.

“Veel mensen zeggen dat hij zich zo gedraagt, zodanig er niet over het voetbal wordt gesproken, maar dat geloof ik niet. Hij gedraagt zich arrogant en het getuigt van onmacht.”

“Het gedrag van Mourinho is niet goed te keuren. Real Madrid heeft een enorme verantwoordelijkheid ten opzichte van de wereld. Het wordt tijd dat ze ingrijpen. Miljoenen kinderen zien een verschrikkelijk voorbeeld en Real weigert dat onder ogen te zien.”

“Real Madrid is een fantastische club. Mede door zijn stijl en zijn gedrag, maar nu verliest het elke dag een gedeelde van zijn prestige. Ze zijn geobsedeerd door Barcelona en die obsessie overtreft alle verbeelding.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties