Kljestan: "We gaan de Belgen kloppen met 0-3"

Jarryd Naegels
| 41 reacties
Kljestan: "We gaan de Belgen kloppen met 0-3"
Foto: © SC

Dinsdagavond nemen de Rode Duivels het op tegen de VS in een oefeninterland. Bij de Amerikanen één bekend gezicht vanuit de Jupiler Pro League: Sacha Kljestan.

België moet na de 1-1 in Azerbeidzjan weer aanknopen met een overwinning tegen de VS. Anderlecht-speler Kljestan wil daar echter een stokje voorsteken. "Ik heb al gebeld met Lukaku", doet hij uit de doeken in Het Nieuwsblad. "Ik heb hem gezegd dat we gaan winnen met 0-3."

De middenvelder laat merken dat hij een echte Amerikaan is. "Als ik in Brussel ben, mis ik het strand. In Californië heb ik samen met mijn Engelse vriendin een huis op achthonderd meter van het strand", zegt hij. "Ook Thanksgiving mis ik. Al proberen we die traditie hier wel voort te zetten."

"In Amerika is voetbal niet meteen een populaire sport. Ik ben ermee begonnen omdat mijn vader ook nog heeft gevoetbald. De Amerikanen kijken echter liever NBA, baseball en American football. Als de New York Yankees tegen de Los Angeles Angels spelen, probeer ik ook te gaan kijken. Dan eten we altijd popcorn."

Ook auto's en hamburgers zijn typisch Amerikaanse thema's. "Auto's interesseren mij zo niet. Ik rijd wel met een VU Lexus omdat ik een deal heb met hun. Hamburgers? Ik probeer gezond te eten omdat ik sportman ben. Ik heb mijn lichaam altijd verzorgd. Toen ik afstudeerde op het middelbaar was ik de best geklede jongen op het High School Prom."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties