Lombaerts: "Soms denk ik: moet dat vliegtuig de lucht in?"

Fabian Morren
| 7 reacties
Lombaerts: "Soms denk ik: moet dat vliegtuig de lucht in?"
Foto: © SC

Bij een vliegtuigongeluk in Rusland eerder deze week verloren 43 van de 45 passagiers het leven, onder wie een topijshockeyteam. "Het blijft voorpaginanieuws in alle kranten, het blijft een hoofditem in de nieuwsbulletins", zegt Nicolas Lombaerts.

De Rode Duivel speelt bij Zenit Sint-Petersburg en maakt dus regelmatig verplaatsingen met het vliegtuig in Rusland. "We vliegen vandaag gelukkig niet met een oud toestel, maar met een moderne Boeing. Er is dus geen enkele reden om schrik te hebben", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"Ik heb geen vliegangst, ook niet na het vliegtuigongeluk van deze week", zo vertelt Lombaerts. "Normaal valt het wel mee als we met een Boeing vliegen. Maar soms gaat het niet anders. En dan sta ik daar eens bij stil. Vooral als we naar de Kaukasus vliegen, moeten we soms met een oude Tupolev vliegen. Omdat sommige luchthavens bijvoorbeeld geen landingsbaan hebben die lang genoeg is voor een modern vliegtuig."

"Soms is de staat van de vliegtuigen waarmee we ons verplaatsen redelijk schandalig. Als ik een oud vliegtuig zie klaarstaan, denk ik soms 'Moet dát nog de lucht in?' Maar ik probeer daar niet te veel bij stil te staan. En ik heb ook geen kalmeerpilletje nodig om met een gerust hart op het vliegtuig te stappen. Piekeren haalt toch niks uit. Als ik dood moet, ga ik maar dood."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Russische Premier League

Nieuwste reacties