Gudjohnsen: "Anderlecht was de beste club ter wereld"

Fabian Morren
| 51 reacties
Gudjohnsen: "Anderlecht was de beste club ter wereld"
Foto: © SC

Eidur Gudjohnsen speelde in 2005 al met Chelsea tegen Anderlecht. Morgenavond keert de aanvaller met AEK Athene terug naar het Astridpark.

"Met Chelsea terugkeren naar Brussel was voor mij al heel speciaal", vertelt Gudjohnsen in Het Nieuwsblad. "Het publiek was de naam Gudjohnsen toen duidelijk nog niet vergeten. Hopelijk kan ik straks met AEK ook een goeie indruk nalaten."

Gudjohnsen was als kind een grote fan van Anderlecht. "Bij elke thuismatch zat ik in de tribune om naar mijn vader te kijken", herinnert hij zich. "Zeven jaar lang. Voor mij was mijn pa toen de beste voetballer ter wereld en Anderlecht de beste club ter wereld. Ik sliep zelfs in Anderlecht-shirt. Mijn andere idolen waren Vandenbergh, Vercauteren, Munaron, Scifo... Ik kan wel twintig namen noemen."

Vreest de IJslander morgen de wedstrijd tegen Anderlecht? "Door de uitgestelde matchen missen we met AEK wel wat matchritme. Het klopt ook dat we al een tijd niet zijn betaald, maar de ploegmaats maakten dat eerder mee. Op hun eigen veld is Anderlecht wel de favoriet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties