Twente en AZ winnen hun partij

Tomas Taecke

FC Twente en AZ Alkmaar hebben optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van Ajax en PSV. De Tukkers wonnen van ADO Den Haag (5-2) terwijl AZ in zijn uitwedstrijd RKC aan de kant zette (1-2).

Twente had het aanvankelijk niet onder de markt met de Hagenezen. Lex Immers bracht de bezoekers op het kwartier vanop de stip op voorsprong. Twente sloeg snel terug: wie anders dan Janko bracht de bordjes in evenwicht (1-1).

Na de kampwissel drong Twente zijn tegenstander terug op de eigen helft, wat resulteerde in een resem doelkansen. Douglas verzilverde als eerste na tien minuten (2-1).

Luuk De Jong diepte de score verder uit voor de thuisploeg (3-1). In twee dolle minuten zorgde Verhoek eerst voor de aansluitingstreffer (3-2) maar besliste Bajrami ook de wedstrijd in het voordeel van Twente Enschede (4-2). Luuk De Jong zette in blessuretijd met zijn tweede goal de eindcijfers op het scorebord (5-2).

RKC - AZ   1-2

Ook AZ Alkmaar liet zondagmiddag geen steek vallen. De Noord-Hollanders kwamen in de tiende minuut op voorsprong toen Elm een strafschop feilloos omzette. Castillo maakte op slag van rust gelijk voor de Brabanders.

AZ nam het heft in handen en boekte dankzij een Benschop een nieuwe overwinning.