Vleminckx: "Weet niet wat Maes mij toeriep"

Nico Wieme
| 23 reacties
Vleminckx: "Weet niet wat Maes mij toeriep"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Amper vijf minuten had Björn Vleminckx nodig om te tonen welke waarde hij heeft voor Club Brugge. De blonde aanvaller bracht blauw-zwart met een rake kopbal naar de top van het klassement. "Ik ben al zo vaak afgeschreven, maar ik kom altijd terug."

Nico Wieme vanuit Lokeren

Toen Björn Vleminckx klaarstond om in te vallen, riep Peter Maes hem iets toe. De Clubaanvaller en de Lokerentrainer kennen elkaar van hun periode bij KV Mechelen. Het gerucht deed de ronde dat Maes zou geroepen hebben dat Vleminckx nooit zou scoren. "Dat weet ik niet. Ik heb het echt niet gehoord. Ik ken Peter, hij intimideert graag, maar ik was gefocust op de match. Ik heb hem daarnet nog een hand gegeven. Na de match keert de vriendelijkheid terug bij hem."

Vleminckx kreeg een kwartiertje de tijd om de bakens te verzetten. "Ik wist dat de tijd beperkt was om nog iets te forceren. Gelukkig kreeg ik een perfecte voorzet van Nabil Dirar. Zo'n kopbal is mijn specialiteit. Daar sta ik ook voor."

Met zijn rake kopbal bracht de Clubspits zijn ploeg aan de kop van het klassement. "De prijzen worden maar aan de meet uitgedeeld. Het is leuk dat we daar nu staan, maar dat zegt niet veel. Woensdag is er een bekermatch en ook die gaan we proberen te winnen."

Eerste seizoenstreffer

Op de vraag of hij tevreden was met zijn eerste competitietreffer reageerde Vleminckx lichtjes geïrriteerd. "Ik heb nooit aan mijzelf getwijfeld. Of ik nu scoor of niet, dat maakt mij niet uit. De ploeg is het enige wat telt. Ik ben al zo vaak afgeschreven en iedere keer vecht ik terug. Ik wil gewoon belangrijk zijn voor mijn team, met of zonder goals."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties