Mertens scoort vier keer voor PSV

Sam Soetaers
| 25 reacties

PSV heeft stevig uitgehaald tegen Roda JC. Dat Dries Mertens in een bloedvorm verkeert, bewees hij nog maar eens met vier doelpunten. PSV won met een monsterscore van 7-1.

Na twintig minuten spelen had PSV zijn schaapjes al op het droge. Op het kwartier opende Toivonen de score. Een doorgebroken Matavz werd door Vukovic neergehaald, met een rode kaart tot gevolg voor de speler van Roda. Uit de daaropvolgende toegekende vrije trap scoorde Mertens de 2-0.

Roda JC zag alle hoeken van het veld en bij rust stond de thuisploeg op een 4-0 voorsprong door een tweede goal van Mertens en een doelpunt van Strootman. De bezoekers leverden na 55 minuten een eerste schot af, dat meteen ook binnen ging. Invaller Malki tekende voor de 4-1.

PSV dwong kans op kans af. Mertens scoorde nog eens twee goals, Matavz tikte er nog ééntje binnen en Wijnaldum miste ook nog eens een penalty. Bij Roda stonden Monteyne en Delorge in de basis.

Ajax speelde 1-1 gelijk in de topper tegen Twente. Suljemani had de thuisploeg al na tien minuten spelen op voorsprong gebracht, maar De Jong kon in de slotfase nog de gelijkmaker scoren. In de stand is Twente leider met een puntje meer dan Ajax en AZ.