Tottenham houdt punten thuis tegen rivaal Arsenal

Tomas Taecke
| 5 reacties

Tottenham heeft de slag om Londen gewonnen. In een duel waar het om veel meer gaat dan drie punten wonnen de Spurs met het kleinste verschil van buur Arsenal (2-1).

Tottenham heeft zijn sterke thuisreputatie opnieuw eer aangedaan. In de eerste helft greep het Arsenal meteen bij de keel, wat resulteerde in overwicht en enkele kansen. Rafael Van der Vaart zette de thuisploeg vlak voor de rust op voorsprong (1-0).

Na de pauze bracht Ramsey de Gunners meteen terug in de wedstrijd. Van dichtbij schoot hij de gelijkmaker voorbij Friedel. Tottenham was niet aangeslagen en ging voluit op zoek naar de drie punten. Een verwoestend schot van Walker volstond om de punten op White Hart Lane te houden (2-1).

Voor de achtste maal op rij kon Arsenal niet winnen op verplaatsing. Met zeven punten uit evenveel duels blijven de Gunners in de tweede kolom van de klassering geposteerd.