Leekens: "Duitsland zal wel volle pond geven"

Leekens: "Duitsland zal wel volle pond geven"
Foto: © SC

Georges Leekens heeft alle knopen doorgehakt voor vrijdag, maar laat de buitenwereld nog wat in het ongewisse. Hij waarschuwde zijn spelers ook wel voor overbodige frivoliteiten.

Op één bepaald moment tijdens de woensdagtraining maakte Leekens zich bijzonder boos toen iemand zich bezondigde aan een hakje in de verdediging. "Ik wil geen nonchalances meer zien en zeker geen hakjes van achteruit. Mijn spelers moeten er doordrongen van zijn dat ze het publiek dat ons steunt niet mogen ontgoochelen. Zo'n hakje is een risico. Ik speelde daarstraks misschien wel wat toneel om iedereen op scherp te zetten, maar ik meen het wel."

Voor de rest werd er vooral stevig getraind in verschillende opstellingen. "We hebben twee verschillende formaties getest", zei Leekens. "Onze traditionele 4-3-3 en een 4-4-2. Beide opstellingen bieden een aantal oplossingen. Daarnaast is er ook stevig getraind op stilstaande fases, want die kunnen gevaar opleveren. Ogunjimi kon meetrainen, enkel Fellaini sukkelt nog met een soort van krampen."

Leekens had zich voorgenomen om niets over Duitsland te zeggen, maar week toch even van zijn eigen regel af. "Het zou me verwonderen indien ze niet het volle pond geven tegen Turkije. Daarbij ze moeten geen goede wedstrijd spelen, enkel het resultaat moet er zijn", knipoogde Leekens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties