Interview Kompany: "Zelden Duitse ploeg gezien die niet voor winst ging"

Kompany: "Zelden Duitse ploeg gezien die niet voor winst ging"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een echte schipper leidt zijn troepen. Voor Vincent Kompany is er de volgende vijf dagen niets anders dan de twee wedstrijden tegen Kazachstan en Duitsland. "De beste verdediging is de aanval", komt hij strijdvaardig uit de hoek.

De meeste Rode Duivels willen nog niet denken aan de wedstrijd tegen Duitsland, zo ook Kompany. "Eerst een goed resultaat neerzetten tegen Kazachstan en daarna zien we wel. In het begin van de week waren we allemaal nog wat nerveus over de match Turkije-Duitsland, maar dat is nu ook over. We weten dat we het zelf niet in handen hebben, dus moeten we er ons ook nog niet te veel over opwinden."

"Als verdediger hoop je natuurlijk dat we zo snel mogelijk scoren", aldus Kompany bij de vraag of hij zich gaat moeien bij de opbouw. "Mijn eerste taak is echter verdedigen en dan zullen we wel zien hoe de wedstrijd verloopt. Vooraan loopt er echter genoeg kwaliteit rond om het verschil te maken."

Geel gevaar
Kompany zal voorzichtig moeten zijn. Een gele kaart vrijdag betekent immers dat hij de wedstrijd tegen Duitsland mist. "In het begin van de week heb ik daar wel wat over nagedacht, maar nu is dat voorbij. Er zijn genoeg anderen die mijn positie kunnen overnemen dinsdag, maar natuurlijk ga ik er alles aan doen om die kaart te vermijden."

Of de wedstrijd in Dusseldorf nog belangrijk zal zijn, hangt af van de Duitsers. "Ik heb zelden een Duitse ploeg gezien die niet voor de volle pot ging", blijft Kompany hoopvol. "Maar zoals gezegd: dat zullen we zien na de 90 minuten tegen Kazachstan. Of ik het niet aan het publiek zal horen? Ik ben al genoeg bezig met links en rechts te kijken of iedereen wel in positie staat (lacht)."

Goed gevoel
De Belgische kapitein kan ook toegeven dat de Duivels de tweede plaats al lang beet hadden moeten hebben. "Dat is een feit. Met afstand zelfs, maar we hebben te veel punten in de laatste minuten weggegeven. Maar nu moeten we gewoon zes punten behalen. Zelfs als we ons niet kwalificeren, kunnen we met een goed gevoel aan de volgende campagne beginnen."

Maar wat als Duitsland zijn taak doet tegen Turkije? Dan moet er nog gewonnen worden in Duitsland. "We hebben de ploeg om zulke wedstrijden te spelen, maar dat zien we wel", besloot Kompany.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties