FT Antwerpen wint Supercup tegen Chatelineau

Gisteravond stond in de Lotto Arena de Supercup Futsal tussen FT Antwerpen en Chatelineau op het programma. Een wedstrijd op topniveau die uiteindelijk gewonnen werd door de thuisploeg.

Meer dan 3000 enthousiaste Antwerpse supporters waren naar de Lotto Arena afgezakt om hun lokale helden aan het werk te zien. De ploeg van Antwerpen bestaat immers volledig uit allochtone jongeren die in het Antwerpse van straat geplukt worden. De tegenstander, Chatelineau, is een profploeg waarin enkele Braziliaanse talenten het mooie weer maken.

De Hitou-show
De eerste helft was het dan ook Chatelineau die de wet dicteerde en op voorsprong kwam via Saad Salhi. Antwerpen kon twee minuten voor rust gelijkmaken via Zouggaghi, maar toch waren het de bezoekers die met een voorsprong konden gaan rusten na de zesde fout van Antwerpen en de door Chaiba omgezette strafschop.

In de tweede helft trok FT Antwerpen zijn spelpeil op en onder impuls van een heel sterke Aziz Hitou werd het 2-2. Het zou echter niet Hitou's laatste kunststukje worden, want hij scoorde nog drie keer waaronder één met een wondermooie lob over de uitgekomen doelman. Canaris had ondertussen nog voor de 3-3 gezorgd, maar dat werd een voetnoot voor de dolgeworden supporters in de Lotto Arena. Het begin van een Antwerps feestje dat nog wel even zou doorgaan...

"Sta er altijd in topwedstrijden"
"Vier keer scoren voor bijna 4000 supporters, een droom...", lachte Aziz Hitou na de wedstrijd. "Dit zijn bijna allemaal mensen die we persoonlijk kennen. We hebben onze eerste prijs van het seizoen beet en dat doet deugd. Normaal gezien zal het voor de beker en de titel ook tussen deze twee ploegen gaan. Dus we hebben Chatelineau toch al een eerste tik uitgedeeld. Mijn vier goals? In topwedstrijden sta ik er altijd. Voor de mindere tegenstanders heb ik het wat moeilijker om me op te laden."