Lukaku: "Chelsea is nog steeds de juiste stap"

Melissa Maes
| 17 reacties
Lukaku: "Chelsea is nog steeds de juiste stap"
Foto: © SC

Romelu Lukaku is sinds augustus een speler van Chelsea. Het clubblad had een uitgebreid gesprek met de Rode Duivel. “Perfecte omstandigheden om snel ervaring op te doen.”

“Ik ben vooral onder de indruk van de intensiteit waarmee in de Premier League wordt gespeeld. Maar Chelsea heeft een heel efficiënt team: wij creëren veel kansen, scoren ook vaak en hebben veel de bal”, laat Romelu Lukaku weten.

“Ook op training wordt er aanvallend gespeeld en krijg ik veel goede ballen. Voor mij zijn dat de perfecte omstandigheden om snel ervaring op te doen. Op training oefenen we bijvoorbeeld vaak op afwerking. En wanneer een spits hier tien keer op doel trapt, zit de bal er minstens zeven keer in. Dat moet bij mij dus ook.”

"De lat ligt al erg hoog op training"
Lukaku moet ook geduldig wachten op speelkansen bij de Engelse topclub. “Maar dat is geen probleem want ik moet de lat dus al erg hoog leggen op training. Ik zorg er gewoon voor dat ik klaar ben voor als de trainer me nodig heeft.”

“Dertig minuten op Old Trafford en 120 minuten tegen Fulham, dat is toch al niet evident voor een achttienjarige. Mijn belangrijkste les tot nu toe uit die matchen? Ik moet slimmer en meer leren bewegen. Daar werk ik elke dag aan op training.”

“Sommigen in België vonden dat Chelsea een te grote stap is voor mij. Maar ik vind het nog steeds de juiste stap. Want als je kan leren van de besten, kan je ook één van de besten worden.”


 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties