Groep D: Real vernedert Lyon, Vertonghen viert feest

Melissa Maes
| 5 reacties

Olympique Lyon beleefde een sombere avond in Madrid. Real wist vier keer te scoren. Vertonghen vierde ook feest dankzij de 0-2 uitoverwinning tegen Dinamo Zagreb.

Real Madrid – Olympique Lyon (4-0)
De Koninklijke kwam na negentien minuten op voorsprong. Ronaldo verlengde een hoekschop tot bij Benzema die de bal knap binnentikte. Een verdiende voorsprong voor Real Madrid dat dominant speelde en kansen creëerde.

De club uit de Spaanse hoofdstad deed het in de tweede helft nog beter. Na twee minuten spelen verdubbelde Khedira de score. Nog geen tien minuten later stond het zelfs al 3-0 via een knap schot van Özil. Met nog tien minuten op de klok controleerde Ramos de bal die netjes in het doel verdween.

Dinamo Zagreb – Ajax (0-2)
Beide ploegen hadden enkele kansen om op voorsprong te komen in de eerste helft, maar dat gebeurde niet. De Jong zal wel voelen dat hij twee keer kon gescoord hebben. Hetzelfde verhaal voor Dinamo Zagreb-speler Rukavina.

Vertonghen zag zijn ploeg in de tweede helft vrij snel op voorsprong komen. Boerrigter legde zijn eerste Champions League-doelpunt binnen. In de laatste minuut maakte Eriksen er nog 0-2 van. Ajax komt op een gedeelde tweede plaats naast Olympique Lyon te staan. Real Madrid blijft heer en meester met het maximum aantal punten.