Interview Vanden Stock: "Anderlecht zit niet bij toptwee van EL"

Vanden Stock: "Anderlecht zit niet bij toptwee van EL"
Foto: © SC

Anderlecht leeft heel ontspannen toe naar EL-wedstrijd tegen Sturm Graz. Voorzitter Roger Vanden Stock moet zich momenteel weinig zorgen maken, maar weet uit het verleden dat het gevaar om de hoek loert: "We zijn de laatste jaren al een paar keer begraven geweest".

Johan Walckiers in Graz

Voorzitter, wanneer was de laatste keer dat je zo ontspannen naar een Europese wedstrijd kon toeleven?
Dat kan ik me zelfs niet meer herinneren, zeker niet naar de derde wedstrijd in de poulefases. Het is inderdaad zo dat we heel relax zijn, maar dat is misschien ook wel het gevaar. We moeten vermijden dat de concentratie verslapt. Op dit moment gaat alles wonderwel bij Anderlecht, maar er komt een dag dat we tegenslag gaan kennen.

Na Standard lijkt het alsof de ploeg Sturm Graz wel even zal oppeuzelen.
Het kan misschien wel zijn dat zoiets in de spelersgroep leeft. De resultaten bij ons zijn schitterend en de spelers weten ook dat de Oostenrijkse competitie niet van het hoogste niveau is. Ik lees overal dat we wel twee goals zullen maken omdat Jovanovic en Mbokani bijna altijd scoren. Tja, zoiets is gevaarlijk om op voorhand te zeggen.

Hebt u zelf de spelers toegesproken?
Neen, ik laat ze zoveel mogelijk gerust. De trainer zal wel zijn woordje doen en hen scherp houden.

Bij 4 op 6 zijn jullie geplaatst voor de volgende ronde.
Dat zou fantastisch zijn. Dat betekent ook dat we ons volop kunnen concentreren op de competitie. Maar nogmaals, het is niet allemaal zo goed als het wel lijkt. Ik heb de beelden van Standard gisteren nog eens teruggezien. Er werden nog fouten gemaakt. Ik hoop dat iedereen met zijn voeten op de grond blijft, want er is nog werk. We moeten niet denken dat we alles gaan winnen.

Na zondag spraken sommige supporters nochtans al van een EL-finale.
(lacht) Natuurlijk is in voetbal alles mogelijk. Waarom niet? Als je ons vergelijkt met Braga, die hebben vorig seizoen ook de finale gehaald. In voetbal kan alles, maar er zijn uitzonderlijke omstandigheden voor nodig.

Droomt de voorzitter ook?
De voorzitter droomt minder. Vergeet niet dat we de afgelopen jaren al een paar keer begraven waren.

Wat weet u over Graz?
Weinig. Ik ken ze niet echt. Filip De Wilde heeft me gezegd dat het een mooie stad is, gezellig ook, maar over de huidige ploeg kon hij me niet veel zeggen. Maar wees gerust, onze scouts hebben hun werk gedaan en de trainer zal alles weten wat hij moet weten.

Bent u met minder dan drie punten tevreden?
Ja, met een punt ben ik ook al tevreden.

Herman Van Holsbeeck sprak over een mogelijke operatie van Biglia bij 4 op 6 tegen Graz.
Biglia heeft een operatie nodig en misschien is het dan wel het ideale moment. Ik mag er niet aan denken dat hij uitvalt net voor de play-offs. Aan de andere kant: als we ver in de Europa League willen geraken, hebben we hem ook nodig. Zeker als we naar een halve finale of finale willen. (lacht)

Hoe sterk acht u uw ploeg?
We hebben een nieuwe ploeg met allemaal spelers die gemotiveerd zijn en zich willen bewijzen. In de Europa League zijn we een goede ploeg, niet in de Champions League. Daarmee wil ik ook niet zeggen dat Anderlecht bij de toptwee zit in de EL.

Denkt u dat de resultaten kapers aantrekken?
Het probleem is dat als je matchen zoals tegen Standard speelt de tribunes vol scouts zitten. Ik ben er zeker van dat er ploegen zijn die nu al hun slag voorbereiden. In principe vertrekt er niemand in januari en we zullen ook ons best doen om de ploeg bij elkaar te houden. Wij hebben ook argumenten immers: als we kampioen spelen, zitten we in de Champions League, ons nieuw jeugdcenter is ook voor de eerste ploeg een zegen en onze spelers hebben allemaal goeie contracten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties