Lierse: "Sportweekend gaat weeral uit de bocht"

Lierse: "Sportweekend gaat weeral uit de bocht"
Foto: © SC

De aflevering van het VRT-programma Sportweekend van zondagavond is niet goed ontvangen in Lierse. Daarin werd verteld dat Lierse op zwart zaad zit en Maged Samy daarom niet meer te vinden is op de club. Lierse reageerde reeds op zijn website.

"Het clubbestuur is zich ervan bewust dat de voetbalwereld een dankbare voedingsbodem vormt voor roddels. Dat is op zich ook niet erg, maar we zijn teleurgesteld dat het uitgerekend de openbare omroep is die voor de tweede keer op korte tijd uit de bocht gaat."

"Iedereen herinnert zich nog wel hoe Filip Joos zich enige tijd geleden uitgebreid diende te excuseren, nadat hij onze supporters valselijk van racistische spreekkoren had beschuldigd."

"Na de Sportweekend-reportage liggen drie zaken ons op de maag. Ten eerste dient een interview met een drukbezet man als Dhr. Samy vooraf te worden aangevraagd, en niet ter plekke geëist, zelfs niet door de beroemde VRT-journalist Sammy Neirinck."

"Ten tweede is de VRT niet gerechtigd om beelden te maken in de gang naar de kleedkamers. We zijn dan ook verplicht deze overtreding over te maken aan de ProLeague. En ten derde stoorden we ons aan de slordigheid van de reportage. Zo is Ruud Kaiser, en niet Herman Helleputte, sportief manager van Lierse."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties