Bekerspecialisten Cercle en Beerschot in de clinch

Tomas Taecke
| 62 reacties
Bekerspecialisten Cercle en Beerschot in de clinch
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Twee clubs die het traditioneel goed doen in de beker staan vanavond lijnrecht tegenover elkaar. Beerschot wil revanche voor de uitschakeling en rode kaart voor Cruz tegen Cercle vorig seizoen.

Eén van de meest pittige ontmoetingen in de achtste finales van de Beker vindt vanavond plaats in het Jan Breydelstadion. Beerschot is de uitschakeling door Cercle vorig seizoen nog niet vergeten. Traditioneel presteren de Bruggelingen uitstekend in de bekercompetitie. Vuza Nyoni keert met Beerschot terug naar de club waar het voor hem allemaal begon.

Beide trainers kunnen over een vrijwel fitte kern, enkel Sidibe is een ontbrekende pion bij de bezoekers. Bij Cercle ondervinden Janssens en D'Haene geen last meer van de pijntjes waardoor ze zaterdag gewisseld werden.  Die eerste zal wel nog wat rust krijgen met het oog op de uitwedstrijd in Waregem zaterdag.

Malul is opnieuw fit bij Beerschot, maar Sidibe loopt er vanavond niet bij. Porokara vervangt hem voorin en krijgt de steun van Losada en François.

Bob Peeters zal voor wat zekerheid kiezen op het middenveld en Neto na zijn schorsing terug in het elftal laten postvatten. Ook Lukas Van Eenoo wordt beloond met een basisplaats. Janssens en Iachtchouk starten op de bank, deels met het oog op de volgende competitiewedstrijd.

Mathijssen kiest voor beker-doelman Pachovski onder de lat.

Opstellingen:

Cercle: Verbist, Evens, Mertens, Reis, Cornelis, Neto, Vidarsson, Van Eenoo, D'Haene, Rudy, Vetokele.

Beerschot: Pachovski, Van der Heyden, Malul, Kagelmacher, Mikulic, Nyoni, De Decker, Losada, François, Porokara, Angeli.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties