Laatste interview van Koster: "Gebrek aan kwaliteit bij Club"

Fabian Morren
| 74 reacties
Laatste interview van Koster: "Gebrek aan kwaliteit bij Club"
Foto: © SC

Club Brugge gaf een 4-2-voorsprong nog uit handen tegen Racing Genk. Adrie Koster was aangeslagen zaterdagavond, maar toen was nog niet duidelijk dat het meteen ook zijn laatste interview zou zijn als trainer van Club Brugge.

Fabian Morren in Brugge

Koster blijft een gentleman. “Het heeft allemaal met kwaliteit te maken”, herhaalde hij wel een keer of vijf. Maar de spelers iets verwijten? “Neen, ik neem de verantwoordelijkheid op mij.” Na vier nederlagen op rij schuift nu ook het bestuur de verantwoordelijkheid af op de trainer.

Jullie slikten vijf tegendoelpunten. Daar zaten kinderlijke fouten bij. In hoeverre heeft de leeftijd van jouw verdediging daar mee te maken?

“Ze werden meteen voor de leeuwen gegooid en zij hebben naar vermogen gedaan wat ze moesten doen. De doelpunten vielen te makkelijk. Dat is de realiteit. We moeten het doen met deze groep en daar het beste proberen uit te halen. Hoe moeilijk dat ook is. Ik kan deze spelers niks verwijten. Ik neem de volledige verantwoordelijkheid op mij. Ik zet de spelers daar neer op die posities. Zij hebben naar vermogen gepresteerd. Dat was vandaag niet voldoende.”

Na de 4-2 was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Welke problemen zie je dan na die voorsprong?

“Het heeft natuurlijk ook met de kwaliteit van de tegenstander te maken. Maar ze maakten te makkelijk gebruik van de ruimte die ze kregen en dan is elke aanval bijna kassa. Dat is de realiteit.”

Jullie geven die ruimte wel weg, Adrie. Waar spelen jullie bij een voorsprong niet compacter?

“Op het moment dat we doelpunten slikken, zakken we te ver terug en zetten we druk, dan moeten we compact spelen. Zo makkelijk is het allemaal niet. Het heeft ook gewoon te maken met kwaliteit. Het is te simpel om te zeggen we moeten dit of we moeten dat.”

Zowel voor als na rust lukt het jullie wel een kwartier of twintig minuten lang goed te voetballen.

“Dat moeten we ook de hele wedstrijd kunnen vasthouden. “

Waarom lukt dat dan niet?

“Ook dat heeft te maken met kwaliteit. Je mist de ervaring om de bal wat langer in de ploeg te houden of een simpele overtreding maken om het ritme te breken. Dat zijn allemaal zaken die meespelen. De rust bewaren, de bal iets langer in de ploeg houden. Ik zie het ook liever anders, dat is logisch.”

Het leek wel of de spelers niet goed meer wisten wat ze moesten doen bij de voorsprong, op welke manier ze moesten spelen.

“Als je op deze manier voor komt, moet je gewoon zo verder spelen. Op het moment dat wij dat niet doen, en dus terugplooien, dan komen de problemen op je af. We moeten doen waar we goed in zijn en dat is blijven voetballen. Alleen moet je natuurlijk wel de balans houden en proberen goed in positie te staan. Het heeft natuurlijk ook te maken met de kwaliteiten van de tegenstander en onze kwaliteiten.”

Een gebrek aan kwaliteit?

(Na een lange stilte) “Ja, als je negen doelpunten slikt in twee wedstrijden... Maar ik verwijt de spelers niks.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties