19-jarige Bayer-doelman gunt Jonas tweede snelste doelpunt ooit in CL

Jim Bogaert
| 0 reacties
19-jarige Bayer-doelman gunt Jonas tweede snelste doelpunt ooit in CL
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Valencia doet weer mee in Groep E nadat het gisteren in eigen Mestalla Bayer Leverkusen versloeg. Dit door een openingsdoelpunt die wel heel vroeg in de wedstrijd viel: na 10,6 seconden.

Valencia speelde Bayer Leverkusen met 3-1 naar huis. Opmerkelijk was het vroege doelpunt van Jonas Gonçalves Oliveira. Bernd Leno, doelman bij Leverkusen, voetbalde knullig uit waardoor de bal voor de voeten van het nummer zeven van Valencia viel. Hij twijfelde niet en schuifde het leer naast de flaterende 19-jarige Leno. Meteen ook goed voor het op één na vroegste doelpunt ooit in de Champions League.

Bayer Leverkusen leent Leno vijf maanden van Stuttgart. De jonge doelman zou een kroonjuweel zijn en al een grote indruk nagelaten hebben bij Leverkusen die vijf miljoen euro op tafel wil leggen om hem definitief aan zich te binden. Stuttgart wil Leno echter enkel bij een gigantisch bod laten gaan. Tot 31 december verdedigt hij nog het doel van Bayer Leverkusen. 

Niemand minder dan de Nederlander Roy Makaay deed in 2007 beter dan Jonas. Balverlies van Roberto Carlos leidde toen het doelpunt van Makaay in. Na 10,3 seconden stond Bayern München al op voorsprong.

Bekijk de beelden van Jonas' goal en Makaay's goal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties