Reactie Jovanovic: "Ik verdiende geen rood"

Jovanovic: "Ik verdiende geen rood"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Minuut vijfendertig op het veld van Cercle Brugge: Milan Jovanovic krijgt rood van Scheidsrechter Vervecken en mag zich gaan douchen. Uiteindelijk verliezen de tien van Anderlecht met 1-0 en mocht de Serviër het komen uitleggen.

Johan Walckiers in Brugge

Jovanovic reageerde op Vidarsson door zijn been licht op te heffen. Vidarsson viel neer voor dood en de aanvaller van paars-wit mocht de kleedkamer gaan opzoeken. "Het was een heel slecht moment van mij", deed Jova boete na de wedstrijd. "Ik wil me excuseren bij de fans. Zeker omdat we nog verliezen. Als het 0-0 gebleven was, zou dat een grote voldoening voor mij geweest zijn."

Hij excuseerde zich, maar dat wil niet zeggen dat Jovanovic het eens was met de beslissing. "Ik verdiende geen rood, want ik trapte niet naar hem. Geel voor mijn overtreding was meer dan genoeg geweest. Ik trapte zeker niet naar hem. Ik heb de beelden nog niet gezien, maar ik ken mezelf."

"Hopelijk beslist de Bond dat uitsluiting genoeg is"

Het was een domme reactie van Jovanovic waarbij op de beelden duidelijk te zien is dat hij zijn been lichtjes opheft. Misschien wel geen rood waard, maar in ieder geval niet slim. De Serviër hoopt nu dat het Sportcomité zich niet te streng opstelt. "Belangrijk is dat de bond ziet dat ik eigenlijk niets verkeerd doe. Als ze correct zijn, vinden ze dat ik met die uitsluiting genoeg gestraft ben."

Op Vidarsson was hij alvast niet kwaad. "Nee, ik ben niet kwaad. Kijk, ik ben altijd voor fair play, maar ik kan hem begrijpen. Misschien deed hij wel zijn werk. Iedereen strijdt met de middelen die hij heeft."

Na de rust probeerde Jovanovic zich op de bank te zetten, maar werd door de vierde scheidsrechter vriendelijk naar de tribune verwezen. "Dit is mijn eerste rode kaart uit mijn carrière", beweerde hij. "Ik was niet op de hoogte dat ik niet naar de bank mocht. Ik ben niet ervaren in deze situatie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties