Löw: "Duitse ploeg heeft veel veerkracht"

Melissa Maes
| 3 reacties

Bondscoach van Duitsland, Joachim Löw, kijkt met een positief gevoel terug op het spektakel tegen Oekraïne (3-3). Dankzij twee invallers zette Duitsland een door tactische experimenten misgelopen eerste helft alsnog recht.

“Ik neem veel goeds mee uit deze wedstrijd. De ploeg heeft veel veerkracht getoond en we waren ongelooflijk dominant. Ook daarom ben ik niet ontevreden”, zegt Joachim Löw na de oefenpot.

De Mannschaft begon in Oekraïne met een driemansverdediging: Jerôme Boateng, Holger Badstuber en Mats Hummels.  Terwijl aanvallende middenvelders Mario Götze en Mesut Özil de kans kregen te laten zien ook samen in één elftal te kunnen functioneren. Het nieuwe systeem leverde aanpassingproblemen op en een 3-1 achterstand bij rust.

In de tweede helft herpakte Duitsland zich. Invallers Simon Rolfes en Thomas Müller voorkwamen een nederlaag, ook doordat debuterende doelman Ron-Robert Zieler in de laatste minuut Oekraïne een vierde treffer onthield.