Groep E: Leverkusen verrast Chelsea in slotfase

Tomas Taecke
| 6 reacties

Bayer Leverkusen heeft in de groep van Racing Genk een serieuze optie genomen op de achtste finales. In een dolle slotfase maakten de Duitsers een 0-1-achterstand goed tegen Chelsea (2-1).

Vlak na de rust bracht Drogba de bezoekers op voorsprong na een evenwichtige eerste helft. Chelsea leek op de zege én de groepswinst af te stevenen, tot Derdiyok een kwartier voor inrukken de gelijkmaker aantekende. Het werd nog erger voor de Engelsen: in de slotminuut tekende Friedrich één van de belangrijkste goals uit zijn carrière aan (2-1).

Door deze zege komt Leverkusen alleen aan kop in de groep met negen punten. Valencia en Chelsea volgen op één punt, maar ontmoeten elkaar op de laatste speeldag. Leverkusen heeft aan een punt op bezoek bij Racing Genk genoeg om zich te kwalificeren.