Wilmots: "Simons en Van Buyten nog steeds nodig"

Wilmots: "Simons en Van Buyten nog steeds nodig"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

De WK-kalender van de Rode Duivels is bekend. België opent tegen en in Wales. Assistent-bondscoach Marc Wilmots blikte vooruit op de komende campagne.

"Het had beter of slechter gekund", zegt de T2 in HLN. "Ik ben blij dat we buitenshuis beginnen, de druk zal minder groot zijn. Maar de waarheid zal van het veld moeten komen. Dat we over een gouden generatie beschikken, doet me lachen. We hebben nog niks bereikt. Hoe goed we zijn, moeten we bewijzen tegen hoger geplaatste tegenstanders als Servië en Kroatië en voor 50.000 toeschouwers in Schotland en 60.000 in Wales."

Wilmots rekent ook nog steeds op Simons en Van Buyten. "Simons hoort bij Nürnberg tot de sterkhouders. Dat hij 37 is als we het WK halen, maakt niets uit. Hij maalt geregeld 12 km per match af. Een bewijs dat hij de opponent niet laat lopen. Misschien komt er mettertijd een speler die beter is op die positie, maar voorlopig is dat niet het geval. Van Van Buyten wordt ook gezegd dat hij passé is. Passé? Reken maar dat we zijn knikker tegen Schotland en Wales goed zullen kunnen gebruiken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties