Interview Vleminckx: "Had snellere aanpassing verwacht"

Robby Morren
Robby Morren
| 40 reacties
Vleminckx: "Had snellere aanpassing verwacht"
Foto: © SC

Bjorn Vleminckx mocht zaterdag nog eens aan de aftrap komen en besliste de partij met een kopbaldoelpunt. De aanvaller geeft toe dat zijn aanpassing langer duurt dan hij had gehoopt.

Vleminckx moest de voorbije weken vrede nemen met een plaats op de bank maar bewees met het enige doelpunt tegen Lierse zijn waarde. "Puur persoonlijk is het natuurlijk leuk dat ik kon scoren. Ik vind ook dat ik een degelijke wedstrijd heb gespeeld", liet de aanvaller ons optekenen.

"In Nederland had ik ook een moeilijker eerste seizoen."
Bjorn Vleminckx

Vleminckx had op voorhand gedacht dat hij zich sneller zou aanpassen. "Ik had verwacht dat het iets makkelijker zou gaan omdat ik de Belgische competitie ken maar aanpassing is blijkbaar toch altijd nodig. In Nederland was mijn eerste seizoen ook wat moeilijker. Ik laat het hoofd nooit hangen en zal altijd knokken."

Minder aantrekkelijk voetbal
Coach Daum heeft het spelsysteem helemaal omgegooid waardoor Club Brugge de voorbije twee weken allesbehalve aantrekkelijk voetbal bracht. "Ik ga me niet uitspreken over het systeem waarvoor de coach kiest maar deze stijl is inderdaad iets minder aantrekkelijk. Het Duitse systeem is dan ook helemaal anders dan het Nederlandse maar als de punten volgen, zal iedereen wel tevreden zijn. Kan het niet op een mooie manier, dan moet het maar zo."

"We hebben nu twee matchen onder Daum gespeeld en we hebben nul goals geïncasseerd. Tegen Lierse kwam onze verdediging slechts 1 keer in moeilijkheden. We mogen dus niet ontevreden zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties