Snelders: 'Antwerp - Beerschot blijft speciaalste derby"

Dirk Pieters
| 42 reacties
Snelders: 'Antwerp - Beerschot blijft speciaalste derby"
Foto: © SC

Waasland Beveren won afgelopen weekend de derby van Sint-Niklaas met 1-2. Door de overwinning blijft Waasland Beveren op een vijfde plaats staan.

"Gelukkig konden wij op het einde van de wedstrijd het verdiende winnende doelpunt scoren. Op basis van de tweede helft vond ik het een zeer verdiende overwinning al moet je altijd opletten dat er een bal niet verkeerd valt. Als wij iets meer geluk kende in de afwerking of met een iets mindere Willockx te maken hadden gisteren dan had de wedstrijd op het uur al beslist geweest", aldus Kristof Snelders aan onze redactie.

Na vier maanden blessureleed mocht Snelders voor het eerst nog eens negentig minuten spelen. "Voor mij persoonlijk was het een geslaagde middag. Ik was blij dat ik opnieuw op het veld stond en als je dan nog eens met een overwinning van het veld stapt, is de voldoening helemaal groot."

Over het derbygevoel wou de spits nog wel het volgende kwijt. "Dit was vooral een speciale derby voor onze buren uit Sint-Niklaas, in mindere mate voor ons. Al is er bij elke derby wel een zekere druk en ‘must’ om te winnen voor de supporters. Ik vermoed dat een wedstrijd tegen Lokeren meer teweeg brengt bij onze supporters. Ik heb in mijn carrière al verschillende derby’s gespeeld en daar zaten zeer speciale wedstrijden tussen. Beerschot en Antwerp blijft de absolute derby der derby’s, gevolgd door Club tegen Cercle, Lierse tegen KV Mechelen en in mindere mate Anderlecht tegen Brussels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties