Interview Foley: "Leukste voetbalherinneringen in België"

Melissa Maes
| 7 reacties
Foley: "Leukste voetbalherinneringen in België"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dominic Foley werd eind september geopereerd aan zijn enkel en hij is op de terugweg om aan te sluiten bij de groepstraining van Cercle Brugge. De Ierse aanvaller is 35 jaar, maar hij is nog lang niet van plan om te stoppen met spelen.

“Ik blijf doorgaan met voetballen tot ik op een dag opsta en er geen zin meer in heb”, laat Dominic Foley weten aan onze redactie. “Mijn contract bij Cercle Brugge loopt tot medio volgend jaar, wat de toekomst brengt zien we nog wel.”

De aanvaller speelde bij clubs in Ierland, Engeland, Griekenland, Portugal en België. Ons klein Koninkrijk is de favoriet van Foley. “Ik voelde me meteen thuis toen ik in 2005 bij AA Gent kwam spelen.”

“Ik vind Gent trouwens een fantastische stad en ik heb er nog veel vrienden.” Foley bracht twee weken geleden nog een bezoekje aan zijn ex-club. “Ik moet eerlijk toegeven dat het nog maar de tweede keer was in drie jaar tijd dat ik op AA Gent kwam.”

“Bekerfinale tegen Anderlecht was fantastisch”
“België is ook mijn favoriet land omdat ik hier goede voetbalherinneringen heb. Zo zal ik me altijd de bekerfinale herinneren tegen Anderlecht. Ik bracht Gent op voorsprong, maar we verloren toch nog die match (3-2 in 2008, n.v.d.r.).”

“Met Cercle Brugge stond ik dan twee jaar later in de bekerfinale tegen mijn ex-club. Maar AA Gent was zoveel sterker dan ons (3-0). Zo’n wedstrijden zijn wel altijd geweldig om mee te maken. Toch is mijn allerbeste herinnering de eerste keer dat ik werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Ierland.”

Ierland zit voor het EK van volgend jaar in groep C met Spanje, Italië en Kroatië. “Het Iers elftal heeft drie moeilijke tegenstanders. Misschien ga ik met vrienden enkele matchen gaan bekijken. Maar het is nog afwachten wat mijn programma in België zal zijn”, besluit Foley.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties