Liverpool FC reageert furieus op straf Suarez

Yves Dekoning
| 23 reacties
Liverpool FC reageert furieus op straf Suarez
Foto: © SC

Liverpool FC heeft een officiële verklaring de wereld ingestuurd naar aanleiding van de straf die de FA Luis Suarez oplegt omwille van vermeende racistische uitlatingen.

Na de wedstrijd tussen Manchester United en Liverpool beschuldigde Patrice Evra (Man Utd) Luis Suarez (Liverpool) van racisme. De FA sprak een schorsing van acht speeldagen uit, maar Liverpool legt zich hier niet bij neer. De club stuurde een uitgebreide verklaring de wereld in.

"Liverpool Football Club is heel verrast en ontgoocheld door de beslissing van de FA om Luis Suarez schuldig te bevinden aan de aantijgingen tegen hem. We kijken uit naar de motivering van het besluit van de commissie. We zullen de documenten grondig bestuderen. We gaan zeker in beroep en proberen dit op alle mogelijke manieren aan te vechten."

"We vinden het buitengewoon dat Suarez schuldig is bevonden op basis van de verklaringen van Evra terwijl niemand anders op het veld iets heeft gehoord, zelfs niet zijn ploegmaats. Liverpool FC neemt de strijd tegen racisme heel serieus en we hebben in het verleden succesvol meegewerkt aan projecten tegen racisme. We blijven geloven in gelijkheid voor iedereen, ongeacht afkomst en huidskleur."

"We geloven sterk dat Suarez geen racistische uitspraken heeft gedaan. Het is ook onze mening dat de beschuldigingen door Evra niet geloofwaardig zijn, net zoals zijn vorige beschuldigingen tegen andere spelers. Bovendien schreef Evra zelf in zijn verklaring dat hij niet geloofde dat Suarez racistisch was."

"Luis zelf komt uit een gemengd gezin, zijn grootvader was zwart. Hij speelde samen met zwarte ploegmaats en velen werden zijn vrienden. Het lijkt ongelooflijk dat een speler van gemengde afkomst op basis van zulke verklaringen wordt veroordeeld. We accepteren niet dat Luis op deze manier wordt afgeschilderd door de FA."

"Het lijkt erop dat de FA Suarez in ieder geval wou straffen. We blijven er van overtuigd dat hij onschuldig is en zullen er alles aan doen om zijn naam te zuiveren."

"Ook zouden we graag weten wanneer de FA Evra zal straffen voor de beledigingen die hij aan Suarez heeft geuit. Hij heeft zelf toegegeven dat hij Suarez in het Spaans heeft uitgescholden met de meest aanstootgevende termen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties