Analyse Sint-Truiden: Nieuwe trainer geen garantie op succes

Fabian Morren
| 8 reacties
Sint-Truiden: Nieuwe trainer geen garantie op succes
Foto: © SC

Onze redactie analyseert tussen 28 december en 4 januari iedere dag twee clubs. We beginnen bij onze nummer zestien en eindigen bij de club waarvan wij denken dat als eerste eindigt. Geert De Vlieger is hierbij onze vaste analist.

Verwachtingen:
Het was op voorhand duidelijk dat Sint-Truiden geen ambities had om play-off 1 te halen. Onze redactie had voor aanvang van het seizoen een sterk vermoeden dat de Limburgse club ging moeten vechten om in eerste klasse te blijven. Als STVV de degradatie weet te vermijden, zal dat een mooi succes zijn.

Voorzitter Roland Duchâtelet verliet deze zomer de Limburgse club om Standard te redden uit de handen van buitenlandse investeerders. Benoit Morenne volgde hem op en beloofde aan toenmalig coach Guido Brepoels versterking. Naar onze bescheiden mening zijn in januari nog enkele nieuwe krachten meer dan welkom.

Hoe het ging:
Brepoels werd eind augustus aan de deur gezet omdat STVV slechts een punt had na vijf wedstrijden. De KBVB vroeg aan de besturen van Standard en STVV om uitleg te geven bij het ontslag. Het gerucht ging de ronde dat Duchâtelet achter die beslissing zat.

Opvolger Franky Van der Elst vindt voorlopig ook geen oplossing. Reza Ghoochannejhad is wel een goudhaantje voor STVV. Hij wist al tien keer het doel van de tegenstander te vinden, maar de laatste weken gaat het moeilijker. Davino Verhulst  kwam de verdediging van de Kanaries versterken in september, nadat zijn contract bij Racing Genk werd ontbonden. Goalie Mark Volders ligt nog even in de lappenmand.

Conclusie:
Sint-Truiden zal zeker nog moeten investeren in enkele posities, anders zal het net als vorig seizoen een strijd tegen de degradatie worden. Het is ook nog afwachten of STVV Reza nog kan houden, want tal van binnen- en buitenlandse clubs willen de Nederlander van Iraanse komaf graag binnenhalen.

De kijk van Geert De Vlieger:
"Voor aanvang van de competitie was al duidelijk dat STVV bij dedegradatiekandidaten zou behoren. De ontdekking van Reza is wel een troef voor hen, maar het is de vraag of hij na de winterstop zal blijven."

"De trainerswissel heeft niet veel verschil gebracht. De magie was misschien uitgewerkt met Brepoels, maar Van der Elst moet het wel met dezelfde spelerskern blijven doen. Een nieuwe trainer is geen garantie op succes."

Onze prognose was: 15e
Onze prognose is nu: 16e

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties