Analyse OH Leuven: Uitgroeien tot stabiele middenmoter

Fabian Morren
| 21 reacties
OH Leuven: Uitgroeien tot stabiele middenmoter
Foto: © SC

Onze redactie analyseert tussen 28 december en 4 januari iedere dag twee clubs. We beginnen bij onze nummer zestien en eindigen bij de club waarvan wij denken dat als eerste eindigt. Geert De Vlieger is hierbij onze vaste analist.

Door Johan Walckiers

Verwachtingen:
Wie OHL voor het seizoen al een retourticketje naar tweede klasse had gegeven, mag toch even zijn mening bijstellen. Niet dat het vagevuur van de PO III al helemaal uit zicht is voor de Brabanders, maar voor Nieuwjaar hebben ze toch een spaarpotje van (6) punten opgebouwd met plaats vijftien. Wij voorspelden de Leuvenaars een dertiende plaats aan het eind van de reguliere competitie. Momenteel doen ze met een gedeelde elfde plaats iets beter.

Hoe het ging:
Leuven begon de competitie met open vizier en dat loonde meteen tegen Anderlecht. De Brusselaars mochten met een 2-1 afdruipen. Het open voetbal van Ronny Van Geneugden rendeerde echter niet tegen de volgende drie tegenstanders en het geweer werd dan ook van schouder verwisseld. Open maakte plaats voor realistisch en daarmee boekte OHL ook betrekkelijk veel resultaat.

Met 19 punten na zeventien wedstrijden mogen ze bij OHL zeker niet ontevreden zijn. Er werd vooral Belgisch ingekocht en ook de jongens die vorig seizoen de titel in eerste klasse afdwongen, krijgen hun kans. Iets wat het nodige respect verdient. Karel Geraerts is een echte verrijking op het middenveld en op de flank zorgt Remacle voor het meeste gevaar. Met Chuka hebben ze ook een onverwachte goaltjesdief.

Conclusie:
De taak is simpel voor OHL: puntjes blijven sprokkelen en twee ploegen achter zich houden. Indien ze eindigen op plaats veertien is het seizoen voor de promovendus reeds geslaagd. Al wat er bij komt, is gewoon bonus. Want de Leuvenaars beheren hun budget als een goede huisvader en willen gestaag een solide middenmoter worden.

De kijk van Geert De Vlieger:
"OHL is een aangename verrassing. Ik was erbij op de eerste speeldag tegen Anderlecht. Leuven kan overleven in eerste klasse en uitgroeien tot een stabiele middenmoter."

Onze prognose was: 13e
Onze prognose is nu: 13e

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties