Manchester City en Tottenham doen gouden zaak.

Dirk Pieters
| 25 reacties

Dinsdagavond stonden er opnieuw drie wedstrijden op het programma. De absolute topper was die tussen Manchester City en Liverpool. De thuisploeg won op eigen veld met 3-0. Aguero, Yaya Toure en Milner zorgden voor de doelpunten.

Liverpool begon goed tegen Manchester City. Al na zeven minuten kreeg het een enorme kans, maar Stewart Downing schoot op doelman Hart. Aan de overkant was het eerst Dzeko met een goede kans, maar amper twee minuten later stond de 1-0 al op het bord. Sergio Aguero deed wat Dzeko niet kon en schoot de bal wel voorbij Reina, die er niet goed uit zag bij deze fase.

Ondanks de 1-0 achterstand bleven de bezoekers goed mee voetballen. Toch kreeg het nog voor de rust een tweede klap te verwerken. Yaya Toure kopte een bal via de onderkant van de lat tegen de netten; 2-0. Gerrard, die op de bank begon, mocht meteen beginnen opwarmen. Vlak voor de rust kwam Liverpool nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar het schot van Kuyt werd onschadelijk gemaakt.

In de tweede helft controleerde Manchester City verder de wedstrijd. Ook het inbrengen van Steven Gerrard en Craig Bellamy zorgde niet meer voor de ommekeer. Met tien man, na de rode kaart van Gareth Barry, maakte de thuisclub er nog 3-0 van. James Milner pikte ook zijn doelpuntje mee.

Andere Uitslagen

Tottenham - West Bromwich 1 - 0

De thuisploeg kreeg in de eerste helft tien corners, maar kwam tegen West Brom niet tot scoren na 45 minuten. Na de pauze lukte het dan toch. Defoe had net genoeg ruimte tussen vier spelers om de 1-0 op het bord te zetten. De thuisploeg doet zo een uitstekende zaak in het klassement.

Wigan - Sunderland 1 - 4

De bezoekers brengen door de overwinning Wigan nog meer in de problemen in het klassement. Craig Gardner schoot een vrije trap magistraal mooi in doel en bracht zo zijn team op voorsprong. Na de pauze zorgde James McClean voor de tweede treffer van de avond. Wigan vocht nog even terug, maar uiteindelijk zorgden David Vaughan en Stephane Sessegnon voor de 1-4 eindstand.