Fadiga als spelersmakelaar op Afrika Cup

Melissa Maes
| 6 reacties
Fadiga als spelersmakelaar op Afrika Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Khalilou Fadiga blijft actief in de voetbalwereld. De 37-jarige ex-speler van onder meer Club Brugge, AA Gent en Beerschot gaat het maken als spelersmakelaar. “Binnen drie jaar wil ik spelers in de Europese top.”

Khalilou Fadiga is aanwezig op de Afrika Cup om zoveel mogelijk wedstrijden en spelers te bekijken. “Ik heb mijn lijstje van clubdirigenten die mij hebben gevraagd uit te kijken naar die of die speler of naar een bepaald type speler”, laat Fadiga weten aan Het Nieuwsblad.

“Ik verkoop geen spelers, ik ben consultant, met een FIFA-licentie waardoor ik spelers onder contract kan nemen. Dat zijn er intussen zo'n dertigtal, veel Arabieren. Ik werk veel voor clubs in het Midden-Oosten en Afrikanen, maar ook Belgen. Zelfs een hele witte (lacht). Als ik dan niet zo'n type speler op mijn lijstje heb, contacteer ik overal ter wereld clubs die misschien zo’n speler in huis hebben, maar die op de bank zit.”

“Ik ben ook pas 37 en ik ben in tegenstelling tot veel managers niet al jarenlang gebonden aan bepaalde clubs en mensen, dat is een voordeel, denk ik. En ik ben ook geen manager als vele anderen. Als ik een speler ergens onderdak heb gebracht, zeg ik niet kassa, merci et au revoir. Ik blijf hen volgen, contacteren, bijstaan bij problemen. Ik geef respect en ik vraag respect, van spelers en clubs.”

"Het niveau is gestegen in Afrika"
Fadiga heeft het ook over de Afrika Cup. “Inzake organisatie zijn er wel grote stappen gezet. Vroeger was het een bazar, zeg maar, intussen zijn de financiën en de organisatie veel beter geregeld en zijn stadions en hotels in orde.”

“Inzake voetbal is het niveau ook gestegen. Op technisch vlak had het Afrikaans voetbal altijd wel een reputatie, maar we zijn ook fysiek en vooral tactisch geëvolueerd. Dat heeft veel te maken met het feit dat de meeste spelers bij Europese topclubs voetballen, vaak al van jongsaf, zowat de hele Senegalese ploeg is in Frankrijk gevormd. Diegenen die in Italië spelen zijn vooral tactisch sterker, de Engelsen eerder fysiek en dat zie je daar ook.”
 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties