Schalke 04 vervoegt leidersduo

Thomas De Block
| 2 reacties

Na Bayern München en Borussia Dortmund heeft ook Schalke 04 geen steken laten vallen in de Bundesliga. Schalke zette in de tweede helft FC Köln opzij en won met 1-4.

De wedstrijd was nochtans slecht begonnen voor de bezoekers. Köln-aanvaller Podolski was al na vijf minuten trefzeker. Hij trapte de bal vanop afstand laag in de rechterbenedenhoek. Schalke 04 kon niet reageren en ging met een achterstand de rust in. Het moest uiteindelijk wachten tot na het uur vooraleer de ban gebroken werd.

Het was de Roemeense aanvaller Marica die met twee doelpunten binnen twaalf minuten zijn ploeg op voorsprong trok. Eerst kopte hij een hoekschop binnen en even later was hij goed gevolgd nadat Huntelaar tegen de paal had gekopt.

Nadat de ingevallen Köln-speler Brecko rood kreeg voor een strafschopovertreding, zette Klaas-Jan Huntelaar de penalty om,  1-3. Nog geen vijf minuten later tekende Höger na een knappe één-twee voor de 1-4 eindstand.

Door deze overwinning vervoegt Schalke 04 de twee andere leiders, Bayern München en Borussia Dortmund. De drie ploegen tellen allen 40 punten. Morgen kan Borussia Mönchengladbach tot op één punt van het leiderstrio komen als het wint bij Stuttgart.