Van der Elst: "Wat moest ik na de match vertellen?"

Melissa Maes
| 16 reacties
Van der Elst: "Wat moest ik na de match vertellen?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de 6-0-pandoering op het veld van AA Gent wou STVV-trainer Franky Van der Elst niets kwijt. Zondag gaf de coach wel uitleg na de training. “Wat moest ik komen vertellen?”

“Ik heb zaterdag gewoon in een reflex gehandeld. Wat moest ik komen vertellen? Elk woord was er eigenlijk eentje te veel. Iedereen zal wel gezien hebben dat het slecht was, zeker?”, zegt Franky Van der Elst in HBvL.

Naar eigen zeggen is hij niet bezig met een mogelijk ontslag. “Ik weet dat er iets kan gebeuren. Maar zolang ik geen signaal krijg, werk ik gewoon voort.” Wat liep er zaterdag eigenlijk mis? “We lieten ons simpel afslachten. Ik heb het al vaker gezegd: dit is een brave groep. Te braaf soms. Ook voor elkaar.”

STVV maakte in het Jules Ottenstadion ‘slechts’ elf overtredingen. “Dat bedoel ik. Ik zeg niet dat we er een schoppartij van hadden moeten maken, maar het minste wat je kan doen, is je terrein verdedigen.”

Mandaag komt Thomas Chatelle erbij. “Het kan zijn dat hij weinig matchritme heeft, maar hij heeft een schitterende mentaliteit. Ik heb hem gevraagd om die overgave mee naar Sint-Truiden te brengen”, besluit Van der Elst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties