Interview Annab: "Nu bouwen aan een ploeg voor play-off 3"

Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Annab: "Nu bouwen aan een ploeg voor play-off 3"
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

De nederlaag tegen KV Mechelen kwam afgelopen weekend opnieuw hard aan in Westerlo, dat zich nu helemaal moet concentreren op play-off 3. Wij spraken met Lens Annab over de situatie bij de noodlijdende club.

Wat loopt er fout op het veld, wat moet er beter?
"Ik vind dat de communicatie tussen de spelers beter moet. Of je veel praat of niet, hangt een beetje van speler tot speler af maar we moeten elkaar meer helpen op het veld."

Jullie slikken te veel doelpunten op stilstaande fases.
"Dat klopt, dat was zo tegen Anderlecht en ook tegen KV Mechelen. We moeten eens bekijken wat daar fout loopt. De looplijnen zijn belangrijk maar je mag niet vergeten dat de tegenstander altijd wel verrassingen in petto heeft."

Hoe is de sfeer in de groep?
"Er was nog een waterkans om play-off 3 te ontlopen, OH Leuven had ook verloren maar nu zijn we veroordeeld tot play-off 3. Iedereen heeft zijn eigen manier om daar mee om te gaan. We moeten nu vooral trachten positief te blijven en het hoofd niet laten hangen."

Had je verwacht dat je tegen KV Mechelen op de bank moest beginnen?
"Neen, ik vond dat ik op Anderlecht goed gespeeld had en ik had dan ook verwacht om tegen KV Mechelen te mogen starten. Toen ik mocht invallen, heb ik geprobeerd het spel te maken. Ik kon ook nog bijna de 2-2 scoren met een afstandsschot. Ik kan enkel maar mijn best doen, ook als ik op de bank moet starten en me aan de coach tonen op het veld."

Binnenkort keren enkele belangrijke spelers terug uit blessure. Kan dat zorgen voor een kentering?
"Ik denk dat wij nu moeten bouwen aan een ploeg voor play-off 3 en kijken wat in functie daarvan mogelijk is. We moeten toch gewoon met 11 fitte spelers aan de aftrap komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties