"Messi is altijd superieur, zelfs als hij niet op zijn best is"

"Messi is altijd superieur, zelfs als hij niet op zijn best is"
Foto: © SC

Lionel Messi speelde woensdag een mindere match en miste ook nog eens een penalty. Voor de critici het moment om van een vormcrisis te spreken, maar Pep Guardiola maakt zich geen zorgen.

"Messi is altijd in orde, hij is erg strijdbaar", aldus Guardiola. "Lionel heeft al veel meegemaakt en hij speelt altijd goed. Ach, jullie weten al hoe ik erover denk. Zelfs als Messi niet op zijn best is, is hij superieur aan de andere spelers. Hij neemt soms verantwoordelijkheden die hij niet op zich hoeft te nemen. Maar hij is geweldig als het om strafschoppen gaat. We blijven hem helpen, terwijl we weten dat hij dat eigenlijk niet nodig heeft."

Barça wil weer aanknopen met de zege na drie gelijke spelen (2-2 tegen Real Madrid, 0-0 tegen Villarreal en 1-1 tegen Valencia). Zaterdag staat de partij tegen Real Sociedad op het programma. "Het is niet nodig om elke keer te zeggen dat een wedstrijd belangrijk is. We raken in de problemen als we ons op het veld afvragen of andere clubs punten laten liggen. We moeten eerst ons werk doen, daarna kunnen we naar de andere resultaten kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties