Malinwa Cycling team koerst 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Melissa Maes
| 1 reacties
Malinwa Cycling team koerst 1000 km voor Kom op tegen Kanker
Foto: © SC

Het Malinwa Cycling team neemt voor het tweede jaar op rij deel aan de langste fietstocht in Vlaanderen: de 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker. De sportieve uitdaging vindt plaats tijdens het Hemelvaartweekend van 17 tot 20 mei.

Onder de supporters van KV Mechelen bevinden zich heel wat wielertoeristen die op zondagvoormiddag geel-rood gaan verdedigen op de fiets. Onder impuls van Mark Uytterhoeven groeide het idee om een Malinwa Cycling team op te richten en deel te nemen aan de 1000 kilometer van Kom op tegen Kanker.

Malinwa Cycling team doet voor de tweede keer mee aan de 1000 kilometer. Dit jaar verschijnen ze met drie teams aan de start. Eén renner, Herman Sprangers, 58 jaar en ex-kankerpatiënt, neemt de volledige 1000 km voor zijn rekening. Meter van het team is niemand minder dan Jasmine Vangrieken, oud-Belgisch zwemkampioene en verloofde van Johan Vansummeren.

Op 11 februari organiseren ze een spaghettifestijn. http://www.malinwacyclingteam.be/content/spaghettifestijn

Wens je zelf deel te nemen met een supportersclub of met een voetbalclub en zo de strijd tegen kanker te steunen? Surf dan naar www.1000km.be voor meer info en om je in te schrijven. De opbrengst gaat naar wetenschappelijk kankeronderzoek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties