"Onder Kalezic werd ik vaak uitgekafferd"

Andrea Doino
| 6 reacties
"Onder Kalezic werd ik vaak uitgekafferd"
Foto: © SC

Zulte Waregem-spits Jens Naessens beleefde een topweekend. Het afgelopen weekend trof de twintigjarige spits drie keer raak tegen Westerlo. Met dank aan Francky Dury, die in de kwaliteiten van Naessens gelooft.

"Onder de vorige coach, Darije Kalezic, werd ik dikwijls uitgekafferd. Daarom durfde ik veel minder iets uit te proberen", zegt Naessens in Het Nieuwsblad.

"Onder hem scoorde ik niet één keer, nu al vier keer. Dat is geen toeval. Onder Kalezic moest ik ook altijd heel vroeg veel druk zetten, zo kwam ik niet fris voor de goal."

"We spelen nu in een ander systeem en ik wist dat Dury me niet zou laten vallen. Hij selecteerde me ook voor Jong België. Ik scoorde toen tegen Engeland, dat gaf me een enorme boost. Als het tegen zo'n tegenstander lukt, weet je dat er veel mogelijk is."

Voor Naessens terug in Zulte Waregem belandde, speelde hij onder voor Deinze, Moeskroen en Club Brugge. Na vier seizoenen in Deinze vertrok hij naar Moeskroen, waar hij geregeld scoorde.

"Zo begon Club zich in mij te interesseren. Als Club komt, kun je niet neen zeggen. Het eerste jaar viel behoorlijk mee, maar het seizoen erna kreeg ik te maken met een trainer die veel minder in mij geloofde. Hij schoof me naar de flank. Dat was veel minder mijn ding, ik amuseerde me niet zo goed. Toen Zulte Waregem aan de telefoon hing, heb ik geen seconde getwijfeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties