Lyon knikkert Bordeaux uit de Franse beker

Dirk Pieters
| 1 reacties

Lyon heeft zich geplaats voor de kwartfinale van de Franse beker. De topclub versloeg Bordeaux na verlengingen met 3-1. Na negentig minuten stond het nog 1-1.

Ondanks de nederlaag begon Bordeaux goed aan de wedstrijd. Nog voor het half uur kwamen de bezoekers op voorsprong via Jussie, maar erg lang kon de club die voorsprong niet vasthouden. Lacazette bracht Lyon nog voor de pauze terug in de wedstrijd; 1-1.

In de tweede helft hielden beide clubs elkaar in evewicht zodat verlengingen of eventueel strafschoppen beslissing moesten brengen. Tot penalty's kwam het niet. Lyon begon scherp aan de verlengingen en Gomis schoot zijn club al snel op 2-1. In de ultieme slotfase pakte Briand alle hoop weg voor Bordeaux; 3-1 en boeken toe voor de bezoekers.