Interview "We verwachten dit weekend geen sneeuw"

Melissa Maes
| 12 reacties
"We verwachten dit weekend geen sneeuw"
Foto: © SC

Het ziet er naar uit dat geen enkele wedstrijd van speeldag 25 zal worden afgelast. Ook de twee toppers van zondag zullen afgewerkt worden. "We verwachten geen sneeuw."

“De velden worden vandaag voor de eerste keer gekeurd. Voor de wedstrijden van zondag, zullen de terreinen zaterdag bekeken worden. Maar we verwachten geen problemen”, laat kalendermanager Nils Van Brantegem aan onze redactie weten.

“We hebben dagelijks contact met het KMI en zij voorspellen tot op heden geen sneeuw.” Het KMI verwacht voor zaterdag een zonnige dag met maxima van -2 graden. Zondag worden er eerst brede opklaringen verwacht, maar later komen er meer wolkenvelden.

“Wij verzoeken de supporters wel aandachtig de persmededelingen te volgen en zich voorzichtig en tijdig naar de stadions te begeven.”

Is het mogelijk om in de toekomst meer middagwedstrijden te spelen bij zo’n weersomstandigheden? “Dat is mogelijk als er goed overleg wordt gepleegd met de verschillende betrokken partijen”, besluit Van Brantegem.

Dit weekend zal er enkel in eerste klasse worden gevoetbald. De matchen in tweede, derde en vierde klasse zijn door het aanhoudende winterweer afgelast. Ook de wedstrijden van de beloften, de elitejeugd en de dames gaan niet door.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties