Martens schiet AZ naar leiderplaats

Glenn Schrader
| 4 reacties

Maarten Martens heeft zaterdagavond van zich laten spreken. Met twee doelpunten schoot hij AZ terug naar de leiding in de Eredivisie. In Kerkrade was Malki met zijn vijftiende doelpunt van het seizoen weer belangijk voor Roda. Ajax kon in Breda eindelijk nog eens winnen.

AZ – Excelsior 2-0

De ploeg uit Alkmaar prijkt weer bovenaan het klassement na een makkelijke zege tegen Excelsior. De Rotterdammers kwamen in de eerste helft nog goed weg, maar twee treffers van Martens bezegelden het lot van Excelsior.

NAC Breda – Ajax 0 - 2

Ajax heeft eindelijk zijn eerste zege van 2012 binnen. Dankzij doelpunten van Bulykin en Lodeiro heeft Ajax zijn negatieve reeks kunnen doorbreken.

De Amsterdammers waren in de eerste helft vooral gevaarlijk bij corners. Twee keer zorgde Toby Alderweireld voor paniek bij de verdediging van NAC, maar het leidde niet tot doelpunten.

Bulykin had voor zijn doelpunt al een waarschuwingsschot gelost maar dat raakte de paal en stuiterde bovenop de doellijn. Even later was het wel raak voor de ex-spits van Anderlecht.

In de slotfase haalde Jan Vertonghen bij een 1-0 stand nog een bal van de lijn. Lodeiro haalde daarna alle twijfel weg en maakte in de slotfase het tweede doelpunt.

Roda JC – NEC 1-0

Ook in Kerkrade was er een hoofdrol weggelegd voor de Belgen. De Syrische Belg Sanharib Malki kon met zijn vijftiende doelpunt van het seizoen de overwinning tegen NEC bemachtigen.  Roda begon goed aan de wedstrijd maar kon niet scoren.

Na de pauze kreeg NEC het meeste kansen, maar Roda-doelman Pawel Kieszek kon een achterstand voorkomen. Roda JC reageerde hierop door een doelpunt van Malki. Hij kon na een mooie voorzet van die andere Belg, Martijn Monteyne, de bal in het doel koppen.

VVV Venlo – FC Groningen 2-0

VVV Venlo heeft een mooie overwinning geboekt tegen FC Groningen. VVV Venlo liet zien dat ze het thuis beter doen dan op verplaatsing en versloegFC Groningen.

Dankzij deze overwinning staat VVV Venlo niet langer laatste.