Van Hanegem bekritiseert Frank De Boer

Jefrey Van der Straeten
| 3 reacties
Van Hanegem bekritiseert Frank De Boer
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In zijn wekelijkse column uit het Nederlandse voetbalcoryfee Willem Van Hanegem kritiek aan Frank De Boer. Deze laatste zijn keuze voor Dmitri Bulykin wordt in vraag gesteld.

Na een moeilijke periode met onder meer verlies in eigen huis tegen Utrecht, kon Ajax afgelopen weekend eindelijk nog eens winnen. Tegen NAC Breda werd het 2-0.

Ajax-coach Frank De Boer reageerde tevreden, stellende dat een overwinning nodig was om het zelfvertrouwen terug te vinden. Toch krijgt hij vandaag kritiek van Willem Van Hanegem. De voormalige speler van Feyenoord stelt in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad het beleid van De Boer in vraag.

Vooral de keuze voor de grote Rus Dmitri Bulykin, die nochtans het eerste doelpunt scoorde, begrijpt de Kromme niet: “Als die gozer nou toch in één wedstrijd in de basis had moeten staan, dan was het wel tegen FC Utrecht vorige week. Maar nee, slechts de laatste twaalf minuten mocht hij meedoen. (...) Maar uit tegen NAC, een ploeg die misschien wel net zo veel basisspelers moest missen als Ajax, staat Bulykin wél in de basis. Dat begrijp ik dan dus niet.”

Van Hanegem vraagt zich verder af “waarom hij rare beslissingen mag nemen terwijl een ander daarvoor in alle tv-programma's kritiek krijgt.” Toch besluit hij met een positieve noot: “Ik twijfel overigens niet aan De Boers kwaliteiten, hij gaat een grote worden misschien.”   

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties