Marokkaanse politici willen salaris Eric Gerets weten

Glenn Schrader
| 10 reacties
Marokkaanse politici willen salaris Eric Gerets weten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eric Gerets blijft een groot onderwerp in Marokko. De voormalige coach van onder meer PSV en Marseille ligt door de vroegtijdige uitschakeling van de Marokkanen in de Afrika Cup flink onder vuur. Enkel politici zouden nu willen weten wat zijn salaris is.

De Leeuwen van de Atlas verloren in de groepsfase van het Afrikaans landenkampioenschap van Tunesië (2-1) en Gabon (3-2) en wonnen met het kleinste verschil van Niger (1-0). Gerets kreeg een pak kritiek te slikken en die is nog steeds niet gaan liggen.

“De voetbalbond heeft zich altijd verscholen achter een geheimhoudingsclausule in zijn contract, maar nu moet een nieuwe wet voor openheid zorgen”, aldus socialistisch parlementslid Ahmed Zaidi. “Wij willen weten hoeveel hij verdient”.

Volgens de Marokkaanse pers kan het bedrag dat de voormalige Rode Duivel verdient oplopen tot zo’n twee miljoen dirham (180.000 euro).” Het klopt dat er in het contract een vertrouwensclausule opgenomen is, maar ik ben alvast van mening dat de Marokkaanse bevolking het recht heeft om te weten wat de bondscoach verdient”, zegt de Marokkaans minister van Sport Mohamed Ouzine.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties