Chelsea doet goede zaak voor Champions League, Newcastle speelt gelijk

Glenn Schrader
| 2 reacties

In de strijd om een Champions League ticket doet Chelsea een goede zaak. The Blues wonnen met duidelijke 3-0 cijfers tegen Bolton. Dankzij deze winst staan ze nu op drie punten van eerstvolgende achtervolgers Arsenal en Newcastle.

Onder leiding van de jongste scheidsrechter in de Premier League, de 26-jarige Michael Oliver, trapte Bolton Wanderers af voor een wedstrijd die misschien wel zou beslissen over het lot van Chelsea-coach Villas-Boas. De Londenaren kwamen in de eerste helft nooit echt dicht in de buurt van het doel van Bolton, dat een dubbele muur zette.

Vlak na de pauze kon David Luiz dan toch scoren. De verdediger zette de aanval zelf op, kreeg de bal met wat geluk weer voor zijn voeten en schoot de bal in de verste hoek. Na een dik uur zorgde Didier Drogba voor een tweede doelpunt. De spits knikte een hoekschop van Lampard tegen de netten en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Frank Lampard kon het laatste doelpunt van de wedstrijd maken. Dankzij deze zege staat Chelsea nu op de vierde plaats in het klassement.

Newcastle speelt gelijk
Het duel tussen Newcastle en Wolverhampton leek na een kwartier al beslist. Na een fout van Christophe Berra kon Wayne Hennessey de inzet van Cheik Tioté tegenhouden, maar Papiss Cisse kon in zijn thuisdebuut in de rebound scoren. Twaalf minuten later joeg Jonás Gutierrez een afgeslagen bal achter Hennessey. De dubbele voorsprong zorgde ervoor dat Newcastle United soms wat nonchalant speelde.

Vijf minuten na de pauze verkleinden the Wolves de achterstand. Een inzet van Jarvis ging via Danny Simpson over Krul: 2-1. Doyle kon vervolgens de gelijkmaker scoren na een trap van Jamie O’Hara.  Door dit gelijkspel komt Newcastle gelijk te staan met Arsenal, dat morgen nog speelt.