"Löw moet bondscoach blijven"

Glenn Schrader
| 0 reacties
"Löw moet bondscoach blijven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voor de voorzitter van de Duitse voetbalbond Theo Zwanziger moet bondscoach Joachim Löw het vertrouwen krijgen om coach te blijven, zelfs al valt het resultaat op het EK tegen. Dat liet hij vandaag weten in een interview met het Duitse persagentschap SID.

“Het is noodzakelijk dat er duidelijkheid is. Zelfs als het sportief niet loopt op het EK, moet Löw zeker bondscoach blijven”, zegt Zwanziger gedecideerd. Joachim Löw ligt net zoals zijn assistenten en teammanager Oliver Bierhoff nog onder contract tot aan het WK 2014.

Theo Zwanziger blikte terug op zijn carrière als voorzitter. “De grootste fout tijdens mijn loopbaan als voorzitter waren de moeilijke onderhandelingen met Löw over zijn contractverlenging vlak voor de wereldbeker in Zuid-Afrika in 2010”, aldus Zwanziger. “Dat incident was een opeenstapeling van kleine misverstanden, maar we zijn sterker uit die situatie gekomen”, besluit de Duitser.

Onder de leiding van Joachim Löw eindigde Die Mannschaft op een tweede plaats op het EK 2008. Tijdens het WK in Zuid-Afrika van 2010 waren de Duitsers een van de titelfavorieten dankzij het mooi voetbal dat ze op de mat brachten. Ze eindigden uiteindelijke op een derde plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties