Mixx in Texas: "Een Buffalo? Meer dan alleen maar veren"

Melissa Maes
| 3 reacties
Mixx in Texas: "Een Buffalo? Meer dan alleen maar veren"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Mikkel 'Mixx' Diskerud nam zondag het vliegtuig richting de V.S. om met de olympische ploeg woensdag een oefenwedstrijd tegen Mexico te spelen. De Noors-Amerikaanse middenvelder heeft een jetlag, maar hij deelt graag zijn avonturen met onze redactie en lezers.

“Ik ben zondag heel erg vroeg vertrokken. In de buurt van de luchthaven wist ik nog twee uurtjes te slapen. In Londen moest ik overstappen en kwam ik in een drukbezet vliegtuig terecht. Ik was heel erg blij dat ik toch nog vier uren mijn ogen kon sluiten.”

“Moe en jet-lagged, maar ik ben hier nu in de open en prachtige staat Texas. Ooit hebben de Amerikanen die staat overgenomen van de Mexicanen. Ik denk dat enkele van onze spelers zullen proberen om het gebied nog eens te heroveren op deze komende leap day (schrikkeldag, nvdr.).”

Texas werd oorspronkelijk bevolkt door Indianenstammen. Toen Mixx werd voorgesteld bij AA Gent, liet de middenvelder al weten dat hij zich ook een Native American voelt. “Ik denk niet dat de Mexicanen een Buffalo uit Europa verwachten. Misschien kan hen dat verrassen en heeft het een impact. Want een echte Buffalo moet toch meer zijn dan alleen maar veren, vind je niet?”

“Eerste voetbalstadions in het zand gebouwd”
“Voor mij is het persoonlijk een eer om te mogen spelen tegen Mexico – als ik speelgelegenheid krijg uiteraard – omdat ik er veel tijd in mijn jeugd heb doorgebracht. Ik luisterde er naar verhalen van Principe Alfonso de Hohenlohe en Noldi Schreck. Ik heb er ook mijn eerste voetbalstadions in het zand gebouwd.”

De Olympische Spelen zijn heel erg belangrijk voor de 21-jarige Mixx. “Mensen hebben doelen nodig in hun leven. Er komen is soms niet het belangrijkste, maar de mogelijkheden benutten om er zo dicht mogelijk bij te geraken wel. Daarom zijn die Spelen een doel in mijn leven.”

“Voetballers geraken er meestal maar één keer, dus is die in Londen heel belangrijk voor mij. Dit is de kans om te bereiken wat me als tienjarige jongen liet lopen in de kou en de sneeuw in Noorwegen.”

“Gent is een openbaring”
“AA Gent, meneer Trond Sollied en meneer Michel Louwagie hebben me beloofd dat ze mijn olympische poging niet in de weg zullen staan. Dat en de 'Buffalo connection' zijn de redenen waarom ik voor Gent heb gekozen. Andere geïnteresseerde clubs konden me zo’n combinatie niet bieden (lacht).”

De goedlachse Mixx heeft ondertussen ook al Gent kunnen verkennen. “Mijn eerste weken waren een openbaring. Gentenaars zijn beleefde mensen die van hun stad houden en trots zijn op hun tradities.”

“Er zijn vast ook kibbelende politici, maar dat is iets wat ik later nog kan uitvissen. Maar tot nu toe ben ik onder de indruk van hoe de stad het nieuwe met het oude combineert. Beiden maken indruk op bezoekers en nieuwkomers."

"Ik ben in Gent heel erg goed ontvangen. Zelfs door mensen die niet weten wie ik ben en dat is een zeer goede zaak, niet? Ik hoop dat ik iets terug kan geven. Yours, Mixx (two x's in Belgium).”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties