Interview Scifo: "Het was geen obsessie om een club te vinden"

Scifo: "Het was geen obsessie om een club te vinden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Enzo Scifo is weer coach. Na Moeskroen verdween de ex-international bijna drie jaar quasi van de aardbol. Vele aanbiedingen werden door de Italo-Belg afgeslagen, maar toen Bergen kwam aankloppen, was de beslissing blijkbaar vlug gemaakt.

Johan Walckiers in Bergen

De naam van Scifo circuleerde al lang bij Bergen, maar tot nu toe was er nooit iets concreets uit voorgekomen. Dat er al langer contact was met de club ontkennen beide partijen echter met klem. "Ik ben gisteren getelefoneerd door de club en dan is het heel vlug gegaan", aldus Scifo. "Daarvoor was er nog niet gesproken over een samenwerking, maar ik wist wel dat de voorzitter mijn naam al genoemd had en dat er wederzijds respect was. Maar ik benadruk dat er pas contact is gezocht nadat de situatie rond Dennis (Van Wijk, nvdr.) duidelijk was."

Scifo zat zoals gezegd al drie jaar zonder club, maar de voormalige vedette was ook niet echt op zoek. En als er aanbiedingen kwamen, werden die zorgvuldig bekeken en naar het stapeltje met 'njet' verschoven. "Voor mij was het geen obsessie om vlug een club te vinden", zei Scifo op zijn drukbezochte persconferentie. "Ik wou wel een club, maar niet eender wat. Ik was ook niet echt aan het zoeken, maar een goede aanbieding zou ik ook niet afslaan. En toen kwam Bergen. Het is een beetje het lot dat me naar hier geleid heeft."

En Scifo overdrijft niet, want er waren aanbiedingen: uit Frankrijk, uit de Verenigde Arabische Emiraten,... maar het grote geld lokte hem niet. Wel een ploeg op 20 kilometer van zijn geboorteplaats en waar het respect voor hem enorm groot is. "Ik profiteer van de situatie om hier aan de slag te gaan. Voor mij is het een mooie kans. De voorzitter had me dan ook snel overtuigd. Het is altijd al een ploeg geweest die me charmeerde. Alles is aanwezig om iets positiefs te bewerkstelligen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties