AZ voorlopig aan de leiding

Andrea Doino

AZ Alkmaar staat voorlopig aan de leiding. De ploeg van Gertjan Verbeek won in eigen huis met 3-1 van Heracles Almelo. Maarten Martens startte in de basis bij AZ.

1.      Het was AZ dat in de beginfase het initiatief nam. Na een half uur opende Simon Poulsen de score na een hoekschop van onze landgenoot Martens. Nog voor de rust werd het 2-0 voor AZ. Na knap voorbereidend werk van Brett Holman tikte Altidor de bal binnen.

Vijf minuten na de pauze leek de wedstrijd beslist. Adam Maher krulde de bal met heel veel gevoel voorbij Heracles-doelman Remko Pasveer. Even later werd de wedstrijd weer spannend. AZ-speler Viergever haalde de bal met zijn arm van de lijn en kreeg rood. Willy Overtoom van Heracles zette de strafschop om.

Een half uur voor het einde werd AZ-coach Verbeek naar de tribune gestuurd. Het bleef bij 3-1 en daarmee staat AZ nu aan de leiding in de Eredivisie. PSV kan weer koploper worden als het minstens een punt pakt tegen Twente.