Messi schrijft geschiedenis met vijfklapper

Tomas Taecke
| 9 reacties
Messi schrijft geschiedenis met vijfklapper
Foto: © SC

Lionel Messi is er als eerste in geslaagd om vijf doelpunten aan te tekenen in een Champions League-wedstrijd. De Argentijn deed dat tijdens de ruime 7-1-zege van Barcelona tegen Leverkusen dinsdagavond.

Lionel Messi verbaasde woensdagavond vriend en vijand door maar liefst vijf doelpunten aan te tekenen in een Champions League-wedstrijd. De productiviteit van de Argentijnse spits van Barça kent tegenwoordig geen grenzen, waardoor die verrassing op zich enigszins relatief is en de modale voetbalfan er zelfs niet meer van opkijkt.

Met zijn vijf treffers vestigt de Argentijn een absoluut record. Daarmee verbetert hij zijn eigen prestatie van vier goals in één partij -tegen Arsenal in 2010 (4-1)- waar verder nog zes andere spelers ooit in slaagden.

De andere zes doelpuntenmakers die dit verwezenlijkten waren Marco van Basten (AC Milan-Göteborg 4-0, 1997), Simone Inzaghi (Lazio-Olympique Marseille 5-1, 2000), Dado Prso (Monaco-Deportivo La Coruna 8-3, 2003), Ruud van Nistelrooy (Manchester United-Sparta Praag 4-1, 2004), Andrei Shevchenko (Fenerbahçe-AC Milan 0-4, 2005) en Bafetimbi Gomis (Dinamo Zagreb-Lyon 1-7, 2011)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties