Interview Haagdoren: "Eindronde met STVV zou speciaal zijn"

Andrea Doino
| 1 reacties
Haagdoren: "Eindronde met STVV zou speciaal zijn"
Foto: © SC

KV Oostende, Waasland-Beveren, Lommel United en Antwerp zijn de voornaamste ploegen die nog een ticket kunnen bemachtigen voor de eindronde en zo alsnog promotie afdwingen. Onze redactie had een gesprek met Lommel- trainer Philip Haagdoren.

In de tweede klasse lijkt het een tweestrijd te worden tussen KAS Eupen en Charleroi voor de titel. Beide ploegen hebben 55 punten en hebben een voorsprong van zes punten op eerste achtervolger KV Oostende. Lommel United staat voorlopig op een vijfde plaats en maakt nog kans voor een ticket in de eindronde.

De eerste en tweede periodetitel werden reeds gewonnen door Eupen (1e periodetitel) en Charleroi (2e periodetitel). Zij zijn zeker van een plaats in de eindronde, maar aangezien één van de twee wellicht kampioen zal worden, is er nog plaats voor twee ploegen. Eén van de kandidaten voor de eindronde is de ploeg uit het Noorden van Limburg,  namelijk Lommel United.

"Eindronde met STVV zou speciaal zijn"
“Het is eigenlijk moeilijk te zeggen of we de eindronde halen. We gaan de situatie nu wedstrijd per wedstrijd bekijken en gaan het de anderen natuurlijk zo moeilijk mogelijk proberen te maken. Er staan nog vier zware wedstrijden op het programma en als we die goed doorkomen dan ziet het er natuurlijk beter uit voor ons", aldus Haagdoren.

"Maar eigenlijk is het op dit moment te vroeg om onze kansen voor de eindronde in te schatten, want er moeten nog negen wedstrijden worden gespeeld. Ik kan wel al zeggen dat ik tevreden ben over de resultaten van dit seizoen."

“In de eindronde zitten met STVV zou natuurlijk wel speciaal zijn. Westerlo is wel dichterbij voor ons, maar een Limburgse derby is natuurlijk altijd mooi voor Lommel United. En het zou ook tegen Franky Van der Elst zijn. Voor hem zou het wat vervelend zijn misschien, maar we moeten nu gewoon afwachten. Zoals ik al zei, zijn er nog negen wedstrijden te spelen, er kan nog vanalles gebeuren.”

"Voor de titel zal het gaan tussen Eupen en Charleroi"
“Charleroi heeft een grote achterstand opgehaald op Eupen. Maar Eupen moet je zeker niet onderschatten. Ze hebben ook een heel goede ploeg, maar misschien omdat ze redelijk jong zijn, kunnen ze het nog laten afweten. Maar voor de titel gaat het een tweestrijd worden tussen Eupen en Charleroi.”

Komend weekend moet Lommel op bezoek bij Boussu-Dour. Een ploeg die zeker niet mag worden onderschat volgens Lommel-trainer Philip Haagdoren. “Boussu-Dour is een vreemde ploeg. Ze hebben even een slechte reeks neergezet en nu opeens halen ze zeven op negen. De verre verplaatsing naar Borinage gaat zeker niet makkelijk zijn voor ons”, aldus een voorzichtige Haagdoren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties